Om oss

Välkommen till Näsets Islandshästar!

Näsets Islandshästar har funnits sedan januari 2000 då vi började med fem stycken nyinköpta hästar från Island. Efterfrågan var stor både på turridning och lektionsridning så vi hade fullt upp redan från början.

Näsets Islandshästar & Aktiviteter

Vi strävar efter att ge dig en hästupplevelse utöver det vanliga. Bland våra kunder finns både vana och nyblivna ryttare som vill ha kul och utvecklas vidare. I vår direkta närhet finns Falsterbonäsets fantastiska ridmiljö med vita sandstränder och Ljungens naturreservat. Vem har inte drömt om att rida längs med havet!

Kurser, ridläger och turer för alla åldrar från 10 år och uppåt.
Vi håller kurser och ridläger för både barn, ungdomar och vuxna ryttare.

Tävlingar

En målsättning är även att synas ute på tävlingsbanorna då vi rider i privat regi. Vi visar gärna upp islandshästen och dess kvaliteter på olika evenemang.

Vår främsta vision och tanke.

Vår främsta vision och tanke är att låta våra hästar få förbli hästar. Islandshästen kräver att vara nära naturen och det är viktigt att vi som hästägare aldrig glömmer bort deras ursprung. Det är det som bland annat gör islandshästen så unik.

Och alla vi andra som bor i stallet

Nu huserar inte bara 28 islandshästar på gården utan också två getter, Salt och Peppar, kaninen Fabian, shettisarna Jolly Jumper och Billy Boo, hönorna och katten Truls.

Kommentera