Turridning

För närvarande så tar vi inte emot större grupper. Vi har valt att istället erbjuda mer privat och personlig turridning för dig som kan rida eller verkligen vill lära dig att rida. Vi sätter våra hästars hälsa och välmående i fokus därför har vi även valt att ha en maxvikt på 80 kilo.

För bokning av turer och lektioner:
nasetsislandshastar@telia.com
Isabella 0709-64 95 06

Utrustning som är att föredra:

Givetvis ska du komma i din vanliga ridutrustning, om du har någon sådan. Annars rekommenderar vi rejäla skor med räfflad sula och en klack, byxor där sömmen helst inte är så stor på insidan och oömma tröjor och kläder överhuvudtaget. Vi lånar ut hjälmar och spön om detta är nödvändigt. Kläder efter väder! Hagarna kan bli ganska leriga vid regniga årstider och hästarna fäller rejält på vår och höst.

Privatlektion ca 50min
Finslipa din kunskaper inom islandshästridningen, eller smygträna inför en tur för att imponera på kompisarna. På våra välskolade hästar tränar vi allt från grunderna till gångartproblematik och lösningar samt klassisk dressyr. Vi rekommenderar att boka en privatlektion första gången om du är intresserad av att börja rida hos oss då vi har tid att förklara och visa hur allting fungerar.
Pris: 450:- (egen häst; 350:-) (Privathäst på annan plats 450:- + körersättning)

‘Prova-på-tur’ ca 1,5h
För er som har lite eller ingen erfarenhet av hästar/islandshästar eller för större sällskap med blandad riderfarenhet. Vi bekantar oss med hästarna genom att rykta och sätta på utrustningen. Här går vi även igenom en del viktig information inför turen. Sedan börjar vi att gå igenom kommandon och gångarter i paddocken och när vi sedan känner oss varma i kläderna ger vi oss ut på en liten tur. Här anpassar vi ridningen efter gruppens förmåga. Alla ska känna sig bekväma!
Pris: 390:-

Öresundsstranden ca 1-1,5h
Vi tar oss ner till Öresundsstranden, där det oftast är lågvatten, för lite plask i vattenbrynet. På sommaren kan man ge sig ut på lite djupare vatten för er med simhud mellan tårna. Kräver en del ridvana. För info: En del av tiden går åt till att transportera sig ner till havet förbi en del trafik. På sommaren utgår vi ifrån våra sommarhagar nere vid Vikingabyn.
Pris: 400:-

Håslöv – Ängavallen runt ca 2h
En härlig tur som tar oss förbi Vellinge Boställe, Håslövs gamla by och Ängavallens gård med både grisar, kor och getter. Turen ger mersmak av både naturen och de härliga långa töltsträckor man kan njuta av. Givetvis bjuder en del sträckor även in till galopp. Optimal tur där naturen och friheten kommer nära inpå. Vi ser nästan alltid rådjur och andra vilda djur. Kräver viss ridvana men turen har stor fördel då vi är iväg från den mesta trafiken.
Pris: 490:-

Räng  – Fredshög ca 3-3,5h
En härlig tur som tar dig över det skånska landskapet och ner till havet där vi stannar och fikar. Vi rider längs våra markerade ridstigar och ut mot Fredshög där vi tar en lång galopp och hästarna verkligen får sträcka ut. Nere vid Fredshögsskogen gör vi ett kort stopp där vi fikar medhavd fika och njuter av havsutsikten. Vägen hem går i utkanten av Höllvikens närområde. En långtur för dig som vill tölta långa sträckor och sträcka ut i härlig galopp. Kräver ridvana.
Pris 690:- inkl. fika.

Skanör – Banvallen ca 3-3,5h
Vi rider längs med Öresundsstranden och över kanalen där vi kommer ner på den gamla banvallen. Här alterneras det med långa töltsträckor och en härlig galopp. Sedan är vi framme vid ”Amerikajorden” där vi äter vår fika som vi haft med oss i sadelväskorna. På vägen tillbaka tar vi och hoppar några naturhinder för dig som vill hänga på. Denna turen rider vi sommartid då vi utgår från våra sommarhagar vid havet i närheten av Vikingabyn. Kräver ridvana.
Pris: 690:- inkl. fika

Kämpingerundan ca 3-3,5h  (Endast mellan 1 sept – 15 maj )
För dig som alltid drömt att få rida vid havet på en kritvit sandstrand. Vi börjar med att rida ner på Öresundstranden och är det lågvatten rider vi ner i havet. Vi rider igenom kanalskogen och sen ner på den härliga Kämpingestranden. Vi fikar någonstans på vägen. Hem rider vi genom Kämpinge gamla by och utkanten av Höllviken. Ett måste för dig som kan rida! Kräver ridvana.
Pris: 690:- inkl. fika

Betalningsvillkor:

Vid bokning hos Näsets Islandshästar gäller följande. Hela summan sätts in på bg. 5537-2239 senast 5 dagar innan bokat datum, ange namn och datum för inbokad tur. Har inbetalning ej skett har vi rätt att boka in någon annan på den platsen. För återbetalning ska turen avbokas senast 48h innan utsatt tid, dock dras 50% av i bokningskostnad. Avbokas turen senare än 24h innan utsatt tid sker ingen återbetalning. Givetvis sker återbetalning mot uppvisande av läkarintyg.  Näsets Islandshästar har vid för få deltagare, eller om hästarna av någon anledning inte anses ridbara rätt att ställa in turen och erbjuda en annan dag med en liknande tur. Vid bokning av restplatser sker betalning kontant på plats.

Varmt välkomna!NasetRunt_2014_002

Kommentera