Vórdis Från Göshult

~1994-07-02~

e: Thorri frá Thúfu u: Frigg frá Hjaltastöðum

Ägare: Isabella von Bodungen

Vórdis betyder vårflicka.

Vórdis är sagohästen i flocken, med sin späda vita kropp och sin långa silvriga man och svans. När man ser henne i hagen kan man inte tro att det finns så mycket vilja och snabbhet i henne. Hon älskar att springa fort, gärna i pass. Isabella som äger hästen förälskade sig i hennes temperament. Hon är en häst som tycker om människor, hon gör allt för att vara till lags utan att vara osjälvständig och så är hon otroligt lätt att samarbeta med. Vórdis har sedan hon kom till gården fått bygga upp sin kondition och muskulatur. Hon älskar att fara fram över slätten men är fortfarande lite skeptisk till vattnet, och äntligen har hon lärt sig att gå ner för en kulle utan att gå i sidled! Vórdis styrka är naturligtvis passen men de andra gångarterna är också mycket bra. Tölten dansar hon fram i och hon han lätt för att gå i samlad galopp (i paddock). Traven har varit hennes svaga kort men hon blir mer och mer avslappnad i ryggen. Hon är inkörd i träningssyfte och det har fungerat bra.

Vórdis är köpt som delvis avelshäst då hon bär på en bra stamtavla. Med en bra hingst kommer det bli många fina föl hoppas vi på.

Vordis har fått följande avkommor;

Fleygur -05 e: Thor från Kalvsvik
Aska – 09 e: Sibelius vom Eichenhof

Klicka här för att se ett filmklipp av Vórdis och Alexandra Lundström i pass på Islandshästens Dag i Helsingborg, mars 2006.

 

Kommentera